Charita Zábřeh (e-shop)

Popis
Doporučit známému
Hodnocení

Tohle cédéčko není snahou o systematické zmapování současné folkové scény. Jsou to dobrovolné příspěvky několika kapel a písničkářů, sdružených ve Folk žije! Tedy nestydících se za to, že hrají folk, což prakticky znamená, že si v rádiích zřejmě nikdy neškrtnou. Někteří mají profesionální ambice, jiní se drží vlny amatérského lidového muzicírování, ale dohromady - spousta energie party hudebníků, věnujících se hodné muzice. Pravidla byla jasná: jeden den v nahrávacím studiu a nová, původní, dosud nenahraná píseň. A k tomu Žalman, jako patron této první kompilace, pomáhající mladé generaci do širšího povědomí. Všimněte si, přestože nejde o cíleně vybrané písně ani kapely, nějakou sbírku best of prověřených songů, i takto malý náhodný vzorek svědčí o neskutečné pestrosti a životaschopnosti žánru, který nikdy nebyl jen o hudbě.

1.kompilační CD iniciativy FOLK ŽIJE:

Album otevírají dvojnásobní držitelé folkového Anděla Žamboši. Dále jsou zastoupeni například skupina Marien (zakladatelé fenoménu Folk žije!), duo rozšířené na trio Kofe a Vlna, kapela Epy de Mye, skupina Strunovrat v čele s písničkářem Petrem Šottou, 4 zdi, olomoucká Bujabéza, Radek Píďa Bartoš (někdejší kapelník skupiny Pidilidi), Jiří Motyčák alias Monty, skupina Hluboké nedorozumění, Passage, Žalozpěv z Vysočiny, Madalen ze Zábřehu, trio Šantré a ze starších přátel nejen už zmíněný Žalman & spol., ale sólově také „nebavič“ Petr Novotný.

Rok vydání: 2013

Ochutnávka jednotlivých písniček na http://www.folkzije.cz/banners/kompilace.html

Zatím nejsou žádné příspěvky

Přidat nový příspěvek